27 oct. 2017

Cum se repară ţuica afumată ? (reloaded)


      Ai mei, fiind munteni din judetul Prahova, sunt obisnuiti ca din cand in cand sa mai consume( la masa) cate un pahar de tuica (productie proprie).
Odata cu terenul pe care si-au construit casa de vacanta , ai mei parinti, au achizitionat si ceva teren extravilan cu pomi fructiferi - pruni si meriProductia anuala de prune este destul de mare , iar ei transforma surplusul de fructe in tuica.
Din când în când, angajatul povarnei (unde duc ai mei prunele fermentate pentru a le transforma in tuica) mai afumă licoarea traditionala romaneasca...
Drept urmare m-am gandit ca este bine sa scriu un mic articol de blog pentru cei care cauta in online remedii pentru tuica afumata .

Cum se repara tuica afumata?

1. Daca este cruda alegeti o ceapa pe masura gurii recipientului in care pastrati licoarea si intepeniti-o acolo - in loc de dop. Se va lasa asa o perioada mai lunga(ceapa se schimba daca se va inmuia si nu va mai sta intepenita in gura recipientului) - 6 saptamani. Sansele de reusita a acestei operatiuni sunt in proportie de 75 %.

2. Daca dispuneti de o cantitate mai mare de tuica afumata ... se dilueaza cu apa in proportie de 1/9, se adauga samburi de pruna pisati(de la borhotul anterior sau chiar cruzi) si apoi se distileaza din nou. Sansele de reusita sunt in proportie de 90% .

3. Daca cantitatea de tuica afumata este mai mica, singura solutie recomandata pentru a nu se mai simtii gustul afumat este SA BETI DIN EA PANA CAND NU VETI MAI SIMTI ACEL GUST... :))))))))




*** Eu personal nu va recomand consumul de alcool , sub nicio forma.
Viata este mult mai frumoasa fara alcool .
Alcoolul o poate face sa treaca pe langa tine mai repede decat ti-ai putea inchipui.

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: