9 feb. 2017

Președintele României , Klaus Iohannis, incurajează încălcarea legii .


     Nu cumva nenea IohANnUS ar trebui tras la răspundere ??? Mai ales pentru felicitările aduse public părinților iresponsabili ....

Educaţia nu se face printre "mui" , "mortii mă-tii" şi "pule" .
Sa fim serioși !
Sau cumva , a-i atârna copilului de gât o pancartă pe care sunt scrise mare , cu litere de tipar, invective și vulgarități nu este grav ?
Sau poate părintele care își învață copilul să scandeze "MUIE X-ulescu!" nu a comis nimic grav ?
(ştiu eu un blogger / "formator de opinie" care a procedat astfel şi s-a mai şi filmat)
Ghinionul lor că au fost păstrate probe materiale asupra acestor fapte !
În rest, de ce atâta agitație ?
Precum spunea cineva :
" Stați liniștiți, nu aveți de ce vă teme, atâta vreme cât n-ați făcut nimic ilegal! " (PAH)
Cei care se știu curați , nu ar trebui să se agite atât.

"""  Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție reamintește tuturor părinților, persoanelor responsabile cu asigurarea creșterii și îngrijirii copiilor, precum și tuturor instituțiilor sau autorităților, că necesitatea asigurării respectării drepturilor copiilor trebuie să reprezinte o prioritate asumată și conștientizată de toți.

Recunoscând că libertatea de exprimare este un drept fundamental, garantat oricărui cetățean prin Constituția Românei, ANPDCA consideră că nici un copil nu trebuie expus riscurilor pe care și le asumă adulții, fie ei și părinți, prin participarea la acțiunile ce le întreprind în exercitarea acestui drept.

În contextul difuzării excesive în ultimele zile a unor ample materiale care reflectă implicarea copiilor în acțiunile civice desfășurate în spațiul public, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție precizează că potrivit prevederilor art. 27 alin. (4) din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare ”copiii nu pot fi folosiți sau expuși de către părinți, reprezentanți legali, alte persoane responsabile de creșterea şi îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituții publice sau private, în scopul de a obține avantaje personale/instituționale sau de a influența deciziile autorităților publice”, iar nerespectarea acestor prevederi constituie contravenție, care se sancționează potrivit legislației în vigoare. (...) """  [ANPDCA]










_____
___



0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: