18 feb. 2017

18 februarie 2017 - PROTESTUL COPIILOR ÎN PIAŢA VICTORIEI .





      Astăzi , protestatarii care sunt și părinţi , sfidând legislaţia , moralitatea, bunul simţ şi autoritatea statului , într-o acţiune mascată, neautorizată de nimeni,  şi-au scos (din nou) copiii în stradă .
     Priviți imaginile de astăzi, din Piața Victoriei (de sus) ! Trafic extrem de aglomerat la ora "protestului copiilor".
Oare gazele autoturismelor or avea efect de salină sau de mofete ... pentru pruncii scoși acolo "la joaca de-a protestul" ?????

Sănătate curată ! Aer de munte !
Adevărați părinți responsabili și iubitori .Felicitări !

"""Calitatea aerului in aceasta zona este infecta. Efectele poluarii atmosferice asupra sanatatii oamenilor (in special in privinta pulberilor in suspensie) sunt extrem de serioase. Concentratiile de PM10 si PM2,5 depasesc limita pentru protectia sanatatii umane la toate statiile din oras. Parintii dupa parearea mea isi expun copiii unor riscuri majore. """ [Daniel Craitoiu]

       Capacitatea de exercitiu a persoanei fizice (in speță a minorului) ... Discernământul minorului ... Protejarea drepturilor minorului ... Răspunderea reprezentantului legal ...
Elemente care le sunt străine atât părinților iresponsabili / inconștienți / habarniști cât și jurnaliștilor care joacă rol de goarne și trompete ale intereselor din umbră .
Elementele cadrului legal enumerate de către mine au o foarte mare legătură între ele .
Precum am mai scris , toți jurnaliștii mocofani gen CTP & CO (și ai lor fani) au susținut că acei copii pot decide singuri dacă vor sau nu la proteste . O aberație mai mare nici că am auzit .
*Cum să decidă minorul (cu vârsta sub 14 ani) singur că poate merge la proteste antiguvernamentale dacă el nu are capacitate de exerciţiu și se prezumă în lege ca nu are discernământul format ? Cum ?
*Fiind alături de părinții lor (aceștia târându-i după ei la proteste și atârnându-le de gât pancarte cu vulgarități sau învățându-i să injure) este un fapt extrem de grav . Aici intervine RĂSPUNDEREA LEGALĂ A REPREZENTANTULUI (părinte, tutore, profesor, educator, etc.) .
__________________________

     [repet]  Joaca/plimbarea se face în parc, la munte, la muzeu, la teatrul de păpuși ... Sunt atâtea locuri fascinante și educative pentru ei. Sunt atâtea locuri verzi în jurul și în apropierea Bucureștiului.
"Plimbarea" se face unde trebuie , unde copilul se poate juca liniștit, unde are cu adevărat ceva de învățat , unde sănătatea nu îi este pusă în pericol ... ș.a.m.d.
Nu în stradă, în Piața Victoriei.
Iar varianta cu educația civică făcută unor copii de 3-5 ani , în mijlocul unei mari intersecții , deja e bășcălie pe față ...

____________

       Paradoxal ... , în România, unii protestează pentru respectarea legilor, nerespectând cadrul legal existent.




P.S.(offtopic):
Nu vreau să creez o impresie greşită , dar am o maaare nedumerire.
Zoltan Teszari este proprietarul Digi24 (unul din posturile trompetă ale celor din umbră) .  :)
Deci ... oare ce și-ar putea dori mai mult şi mai mult de la ceilalţi români acest român get-beget , acest român din care explodează patriotismul precum razele soarelui într-o dimineață de primăvară ?
Întreb pentru un prieten ...

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: