29 mar. 2015

CANCERUL , snobii , prostia romanului, fudulia taranului de oras, idei , intrebari si autodistrugerea inevitabila .



       Am iesit la fereastra sa iau o gura proaspata de aer ( benzen, toluen, gaze de esapament, gaze de clor , reziduuri de la DeroLever, emanatii de la fabrica de bere din apropiere si alte minunatii) ...
Uitandu-ma asaaa prelung , pe strada , mi-am adus aminte cum era cand eram copil .
Strada era pustie . Nu stiu daca erau 10 autoturisme pe toata strada unde domiciliez (si unde am crescut). Noi , copiii, ieseam si ne jucam tenis de picior (chiar si tenis de camp uneori) pe mijlocul strazii. Ne jucam orice si nu ne era teama sa alergam pe mijlocul strazii "noastre" .
Aveam loc destul . Era liber si pe trotuare si pe strada.
Acum , este plin de autoturisme.
 In cartier , cred ca sunt de trei ori mai multe autoturisme decat numarul apartamentelor in care locuiesc proprietarii lor.



         INCOTRO NE INDREPTAM ? In curand vor fi atat de multe autoturisme incat vor deveni inutile ... , deoarece nu vor mai avea loc sa circule pe strazi.

         ROMANII SUNT SARACI ? Nu cred asa ceva.
ESTE PREA SCUMPA BENZINA, LA POMPA ? Ma indoiesc.

Majoritatea romanilor au acum cate doua autoturisme (cel putin) la usa blocului.
Romanii nu sunt saraci . Romanii isi permit sa puna benzina in trei autoturisme de cateva ori pe luna si nu isi fac probleme in legatura cu sanatatea lor (au asigurari medicale solide) .

     Eu nu inteleg de unde fudulia asta de a avea musai 2-3 autoturisme ?!?! Este cumva un etalon ce ajuta la clasificarea sociala ?! Este un criteriu de departajare intre oameni ? Este o emblema ce reflecta valoarea fiecaruia ?
Ce se vede in fotografie sunt blocuri comf. 2 si 3 (nici macar balcoane nu au). Acestia sunt genul de indivizi care au cele mai "smechere" autoturisme din cartier. Si toti au cel putin cate 2.

      Ne mai intrebam de ce 90% dintre cei decedati in ultimii ani au ca diagnostic CANCERUL ?!
___________

Totusi este bine ca, aseara, snobii si mocofanii au stins luminile timp de o ora , pentru a-si proteja planeta. 

Nu era prost Nicolae Ceausescu ! Nu era prost deloc !
Politica de atunci era benefica si sanatoasa (din toate punctele de vedere) . Era in folosul nostru , chiar daca multi refuza sa recunoasca asta.
Tare mult ii mai simt lipsa ... 

Post Scriptum:
        Ceea ce ma sperie si mai tare este faptul ca , unde locuieste tatal meu (zona cu poluare 0) , au inceput chiar si taranii sa isi cumpere 1-2 autoturisme /familie . Multi tin una in curte si una la poarta.
Zona minunata , deal subcarpatic, fara drum asfaltat , verdeata cat cuprinde , sute de soiuri de pasari si animale , liniste ...... Oare cat va mai fi asa ?!
*

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: