23 feb. 2014

AVENTURI CU PILKINGTON PLOIESTI . Un alt pom laudat .

***    

  Fosta strada 23 August din Ploiesti, actuala Gheorghe Grigore Cantacuzino, este pepiniera de incompetenti .
Dupa aventurile cu Eka Trust Ploiesti  (link 1 si link 2)  si stirea cu mecanicul betiv de la Bogman Ploiesti - link (service auto vecin cu Pilkington) , a sosit randul celor de la Pilkington Ploiesti .


ORI EU SUNT CEL MAI GHINIONIST FRAIER DIN ROMANIA , ORI CARUTA MEA ESTE BLESTEMATA , ORI CEL DE LA CARE AM CUMPARAT-O MI-A DAT-O CU PARERE DE RAU .

In perioada marilor zapezi si a gerului (in urma cu doua saptamani) mi s-a cam fisurat parbrizul (mi-a sarit  pietris anti derapant de sub roata unui alt autoturism) . Eu , baiat corect, m-am hotarat sa il schimb imediat si sa nu stau asa cu el .
Luni (17 Februarie 2014) am dat comanda de parbriz la Pilkington Ploiesti. Initial am sunat la ei , dar erau nelamuriti de modelul carutei mele si de pozitionarea pastilei pe care vine fixata oglinda interioara si , drept urmare, m-am dus cu caruta direct la ei. Asadar, Lunea ce tocmai a trecut, am plasat comanda de parbriz (360 RON cu tot cu manopera) . Nu mi-au cerut avans , lasand doar numarul de telefon si promitand ca ii anunt daca intervine ceva. M-au programat la montaj pentru Joi .  Pana aici totul a decurs ok.

Joi ( 20 Februarie 2014 ) , precum stabilisem, m-am dus la ei pentru montaj. Surprizaaa! Imi adusesera un parbriz de Seat Cordoba. Nu era bai... Parbrizul se potrivea pe caruta mea , doar ca avea alt tip de pastila pentru oglinda retrovizoare interna, o alta pozitionare a respectivei pastile si un alt sistem de prindere al oglinzii .  Desteptul care conduce reprezentanta Pilkington Ploiesti ... imi recomanda sa ma duc sa imi cumpar alta oglinda (AUZI LA EL !) . Pai bine , ba, dar cu oglinda mea (care arata impecabil) ce fac?
Pana la urma , vre' nicul de conduce sandramaua din Ploiesti, si-a cerut scuze si m-a rugat sa le las caruta pana a doua zi , pentru ca imi aduce un alt parbriz compatibil (prin curier rapid) . Ma convinge si le las masina.
A doua zi , Vineri (21 Februarie 2014 ) , ma duc acolo  la ora stabilita . Cand apare vre' nicul , ma ia cu " stiti , avem o mica problema... Mi-au adus acelasi tip de parbriz ."  Fie vorba intre noi , eu cred ca era acelasi parbriz cu cel din ziua precedenta , incercand sa imi dea prosteala ca este altul nou .
Din nou a inceput mocofanul cu scuze si vrajeala ieftina . Ba ca s-au creat niscaiva incurcaturi la depozit ... Ba ca nu stiu ce ... Dar , in schimb, imi spune ca mi-a cumparat el oglinda compatibila de la dezmembrari . Auzi la el , nebunaticul !
" Pai bine mai nene, oglinda mea este bijuterie pe langa ce-mi prezinti tu. "
Am refuzat prosteala si, fiind in toane bune,  i-am mai dat termen o zi pentru a rezolva problema.
Caruta nu o puteam lua de acolo , deoarece parbrizul meu il dadusera jos inca de Joi si il si sparsesera de tot.  
Cu toate ca Sambata nu au program, de data aceasta, mi-a promis ca Sambata (adica ieri, 22 Februarie 2014) imi aduce un parbriz compatibil de la o alta firma si mi-l si monteaza. In prezenta mea a sunat pe cineva si , aparent , a obtinut un parbriz bun , exact modelul care trebuia adus inca de la inceput.
Am mai lasat caruta la ei inca o zi .... Mi-am dat peste cap toate activitatile , pierzand inclusiv destul de multi bani (nu mai pun la socoteala taxiul) in aceste trei zile .  
Daca as fi apelat la un  " meserias de cartier "  , m-ar fi costat mai putin parbrizul si sunt sigur ca ar fi fost mult mai bun d.p.d.v. calitativ.
Asa , m-am luat dupa altii , m-am dus la pomul laudat (si autorizat) ....

Sambata (23 Februarie 2014) m-am dus la ora stabilita pentru a-mi lua caruta. Nu erau decat doi muncitori . Mancau si s-au aratat vizibil deranjati ca i-am sculat de la masa.  Mocofanul sef nu era prezent. Parbrizul era deja montat. L-am studiat timp de 2-3 minute si mi s-a parut ok (atat cat m-au lasat in interiorul halei unde lucreaza, la lumina becurilor de acolo) . In plus , eram presat de timp si ma grabeam.
Cand am ajuns acasa, la lumina zilei , m-am uitat mai bine. Pe langa faptul ca mi-au facut chederele varza (asta fiind cea mai mica problema) si nici nu le-au mai montat cum trebuie la loc , am identificat doua fisuri ale "noului" parbriz:
- O ciobitura sub banda neagra de lipire , pe partea soferului(in dreptul ramei de parbriz).
- O fisura lunga cat degetul aratator , pe capatul parbrizului din partea pasagerului . Aceasta fisura pleaca din coltul inferior al parbrizului (sub lipitura) , de sub masca de protectie a parbrizului, merge pe muchea parbrizului pana in dreptul stergatorului .


Sambata , cand am luat caruta , muncitorii mi-au cerut banii si nu mi-au dat nimic la mana (chiar daca le-am cerut), motivand ca nu au calculatorul pornit si ca a zis seful lor sa ma duc Luni (24 Februarie 2014)  pentru restul de acte si garantie . " Ce naiba, dom' le , noi suntem firma serioasa . Nu suntem precum altii .", a gangavit muncitorul cu ochelari, atunci cand i-am cerut ceva la mana pentru banii lasati la el .
Eu , fiind prevazator , l-am inregistrat audio (cu telefonul) .  
Acum , la numerele de telefon pe care le am de la ei , nu raspunde nimeni.
Astept ziua de Luni ... 

_____________________
_____________________



Imi spunea un amic ca el nu ar fi rezistat si ar fi facut scandal , i-ar fi tavalit pe acolo , etc.
Nu se cade asa ceva !
Oamenii de acolo nu au tupeu sau figuri in cap , sunt respectuosi (pana acum au fost). Nu au o atitudine care sa impuna o bataie buna la terminarea programului . Eu cred ca doar sunt mocofani si incompetenti . Recunosc ca nu ma incanta scuzele lor si milogeala , dar daca nu sunt provocat nu pot sa dau capace/suturi in cur nimanui .
Daca maine nu ma rezolva , le fac plangere inclusiv la Politie pentru escrocherie (deoarece parbrizul pe care mi l-au pus nu este de la ei , chiar daca i-au lipit un amarat de autocolant) , reclamatie la ANPC si ii fac inclusiv vedete .
Exista ANPC , Garda Financiara, ANAF , Politie Economica , Parchet (pt. plangerea legata de inselatorie) .
Dupa ce si-au dat cu ciocanul peste degete , au mai strigat si altii dupa mine ca sunt al dracu'  si ca am pile  la procuratura ...
Eu zic ca nu am nicio pila nicaieri , ci ca doar stiu cand si unde sa deschid usile potrivite .
Nu am apelat niciodata la rudele de la Garda Financiara sau din Politie, la prietenii din alte structuri sau la cunoscutii din Procuratura . Intotdeauna mi-am rezolvat problemele fara ajutor sau sprijin . ;)


Vreau ori alt parbriz , ori banii inapoi.

Voi reveni cu un UPDATE .









NU VA RECOMAND PILKINGTON PLOIESTI ! 
SUNT MINCINOSI , NESERIOSI SI AU MARFA DE PROASTA CALITATE .

NU VA RECOMAND NICIUN SERVICE DIN ZONA 23 AUGUST PLOIESTI (actuala Strada GHEORGHE GRIGORE CANTACUZINO) ! 
ZONA ACEEA MUSTESTE DE INCOMPETENTA , TEPARI SI RASOLISTI .


______________

LATER EDIT :

EPILOG PILKINGTON PLOIESTI (link)

7 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:

Anonim said...

as dori sa stiu ce ati mai facut cu
Pilkington Ploiesti.Eram hotarat sa ma duc si eu la ei zilele astea dar cititind ce ati scris nu stiu ce sa zic.....cum ati mai rezolvat?multumesc,,,si scuzati ca am mai postat acelasi lucru dar in alt articol la dvs.

Brutacu Hector said...



Exista o ancheta in curs .
Probabil dupa finalizarea plangerilor mele din prima etapa , voi merge si in instanta .

Mai multe nu pot spune pentru moment .

Tot ce am avut de spus , am spus in cele doua articole scrise pe blog:

Pilkington 1 - link


Pilkington 2 - link



Mai exista si alte locatii autorizate, in Ploiesti, pentru montarea de parbrize . Preturile sunt asemanatoare. Poate aveti noroc de o calitate superioara si o manopera profesionista.
Faceti cum credeti de cuviinta !
Fiecare este stapan pe hotararile sale si pe banii sai .

Anonim said...

Salut!

Nu esti singurul ghinionist :)) povestea este asemanatore cu a ta:
Miercuri(24 Iunie 2015) trimit mail catre Pilkington Ploiesti si le cer oferta de pret pentru luneta Skoda Fabia Sedan, atasez si foto. Joi in timp ce ei imi raspundeau la mail i-am contactat telefonic. Oferta de pret era cea mai mare din Ploiesti dar am acceptat. Mi-au spus ca pentru lunete au DOAR PILKINGTON('nu lucreaza cu alte marci pentru ca la luneta este altceva'). Ma programeaza 'mocofanul'(cum spui tu) de la informatii pentru Luni 29 Iunie 2015 la orele 08:00. Ajung la ora stabilita... SURPRIZA! Nu eram programat,luneta nu era pe stoc in Ploiesti...omul uitase complet sa ma programeze si sa dea comanda de luneta la Cluj... Intre timp si-a amintit,nu a recunoscut ca este vina lui, mi-a spus ca este vina celor de la Cluj...o sa insiste el si o sa rezolve problema( el nu vorbeste la telefon cu colegii de la Cluj...este altceva...nu stiu eu, doar pe mail...si la curier nu suna pentru ca ei au contracte si au alta politica :)))) ). Nu mi-a picat bine, dar nu aveam ce sa mai fac.Plec acasa in Valenii De Munte(jumatate de zi pierduta, 60 de km parcursi degeaba). Ramane stabilit ca ma contacteaza telefonic imediat ce primeste luneta. Nu m-am bazat pe cele spuse de el, am sunat sa ma asigur ca nu mai bat un drum degeaba.
Marti 30 Iunie 2015 luneta era pe stoc, ma prezint la sediu. In urma unor discutii cu directorul de sucursala mi se face o reducere de pret de la 465 la 410 lei DOAR PENTRU CA AM VENIT LUNI DEGEABA. Omu isi cere scuze si totul parea roz. Deja incepusem sa imi sun prietenii si sa recomand Pilkington.
SURPRIZA apare cand masina este scoasa din atelier. Marca lunetei proaspat montata era STARGLASS si nu PILKINGTON cum am stabilit. Foarte dezamagit ma duc sa discut problema. Tot felul de explicatii ca este cam acelasi lucru, ca nu are nimic, ca de fapt pentru Skoda Fabia nu e Pilkington... STAI UN PIC: iti cer CocaCola...imi dai pret de CocaCola si ma servesti cu AmericanCola ??? Daca stiam de la inceput ca nu este Pilkington nu ma mai duceam la ei... montam altceva mult mai ieftin si gata. Directorul destul de amabil 'din pura curiozitate' a inceput sa se intereseze de maricle lunetelor pentru Skoda Fabia Sedan. Aveau doar 5 pe stoc in toata tara si surpriza...mi-au spus ca pe acelasi cod din sistem(cod de produs pilkington) au doua marci de lunete( STARGLASS si PILKINGTON) iar este vina nu stiu cui...ei au comandat pe cod pilkington( dovada ca daca ai cod de luneta pilkington in sistem este logic ca exista si luneta pilkington pentru skoda fabia sedan....dar este greu sa recunosti din prima).
Mi-au comandat de aceasta data luneta Pilkington.
Am sunat astazi JOI 2 Iulie 2015 si mi s-a confirmat ca este pe stoc si ca este marca Pilkington, programare Luni 6 Iulie 2015 pentru inlocuire Luneta :))))

Pana acum: 120 de km parcursi si o zi si jumatate consumate doar pentru a monta o luneta :D

O sa revin Luni cu noi informatii si concluzia finala despre Pilkington Ploiesti.

Brutacu Hector said...

SESIZARE LA ANPC !!!
Se poate face online , dar cu declinarea identitatii (adica a datelor personale) , la finalul sesizarii facute prin e-mail catre ei.
Ceri reducere 50% .

Anonim said...

:))) salut! nu ti-am mai urmarit blog-ul...
In continuarea povestii de mai sus: Ma prezint la ei, imi dau jos luneta Starglass...cand sa o monteze pe cea PILKINGTON....:)))) alta SURPRIZA! nu se potrivea...era pentru modelul hatchback :))) .FOARTE DEZAMAGIT ii spun directorului de sucursala ca m-a cam pacalit, acesta foarte iritat imi spune ca deja mi-a facut reducere de 55 de lei:'CE MAI VREI!?! CU BANII ASTIA MA DUCEAM LA BRASOV...' In continuare am sunat la CallCenter-ul lor...am cerut numarul de telefon al directorului zonal, i-am expus probema...mi-a facut un discount considerabil,pretul final fiind parca de 249 de lei(nu mai stiu exact) inclus montajul pentru a doua oara a lunetei STARGLASS.
IN CONCLUZIE: 3 drumuri Valenii De Munte - Ploiesti = 180 de km parcursi + foarte mult timp pierdut... NU RECOMAND PILKINGTON PLOIESTI!

ATENTIE MARE LA MARCILE PRODUSELOR PE CARE LE COMERCIALIZEAZA! Se folosesc de brand-ul PILKINGTON.In conversatiile telefonice totul este PILKINGTON si dupa montaj nu mai este PILKINGTON ca de fapt nu exista pentru marca dumneavoastra de masina :))))) !

Anonim said...

Nu recomand Pilkington Ploiesti. Am o honda CRV 2015 iar cei de la Autoklass mi-au cerut 3000 lei pe parbriz cu montaj inclus, pente o luna 2500 lei. Am fost la Pilkington Ploiesti, aveau o honda ca a mea la schimbat parbriz pe casco, mi-au zis ca ma costa 1300 lei si m-am oferit sa-i dau banii. A zis ca nu e nevoie de avans, dar m-au plimbat multe zile ca pana la urma sa-mi spuna ca masina e prea noua si e problema cu serigrafia si nu vor sa se complice. In concluzie n-am rezolvat nimic cu ei

Valentin said...

Nu recomand Austroglass din Strada Apelor nr 24.Parbrize de proasta calitate nu sunt bine taiate vin cu defecte.Nu au personal calificat in asa ceva si nici utilaje.La masina mea Audi a4 mi sa spus de catre un muncitor.Ca ar avea jos doau randuri de cheder la care ei pe ultimul nu il desfac si etansarea lasa mult de dorit.Nu exista sef de atelier iar la receptie sunt niste fete care habar nu au despre parbrize.Mie mi sa pus un parbriz cu defect de taiere si fisurat iar linia de etansare si la un tractor arata mai bine.Cu fisura astept raspuns de la București când...15 zile lucrătoare.Le-am spus sa mi se aduca un parbriz de mai buna calitate si plătesc diferenta...la care mi sa răspuns de catre cea de la receptie că ei lucreaza cu cele mai bune si de calitate de parbriz.Drept ptr care am simtit-o pe buzunarul meu timp si combustibil.Nu ma credeti treceti si uitativa la masinile care le au facute in parcare. NU RECOMAND.