13 feb. 2013

Iubitori de caini ?! Sau prostovani inconstienti ?!






   La doua blocuri de mine locuieste un cuplu tanar (23-25 ani ) .
S-au cunoscut , s-au placut si s-au luat. Nu a contat ca ea avea un copil dintr-o relatie anterioara (de apreciat).
Nu sunt cocalari , tarani sau oameni fara capatai. Sunt oameni normali , romani .

Sa trecem totusi la ceea ce ne intereseaza ...
El , ca sa ii faca pe plac mofturoasei sale iubite , i-a achizitionat un pui/mascul de Rottweiler (sau ... cel putin , asa credea el ). Au trecut cateva luni , puiul a crescut si a inceput sa fie evident faptul ca este doar o corcitura ale carei trasaturi nu aduceau nici pe departe cu un Rottweiler.


Mofturoasa a inceput sa strambe din nas , sa bata din picior (ca deh , incepusera ceilalti crescatori din tarc/parc/zona sa isi dea coate si sa fie rautaciosi) si sa zbiere ca doreste un Rottweiler original .  S-a dus sarmanul baiat pana la Targoviste si i-a adus iubitei mofturoase o mandrete de puiut/femela de Rottweiler ( de aceasta data cu pedigree) .
Intrebandu-i ce vor face cu Ares (masculul metis/corcit) , ma asigurau ca il vor pastra si pe dansul si ca nu il vor da.
Nu a trecut nici macar o luna , de cand au achizitionat femela, ca pe Ares l-au abandonat (intr-o curte, la cineva , spun ei) . Dupa abandonarea metisului , si-au mai luat si un puiut de Malamut.
Buuun.... Ciudat , nu ?!

La scurt timp , micuta apartinand rasei Rottweiler s-a imbolnavit (fie vorba intre noi , era si normal , atata timp cat era hranita cu aceeasi mancare pe care o mancau si ei la masa - ciorba , sosuri , resturi de la masa lor si cu crochete ieftine de la supermarket - total nepotrivit pentru alimentatia unui caine ) .

Ei apelau la serviciile aceluiasi medic veterinar ca si mine.
Domnul doctor le-a prescris un tratament , printre care si vitamine K-9 Growth , cunoscute fiind problemele legate de aportul de Calciu in ceea ce priveste rasele mari.
   .................................................................................


Au trecut vreo doua luni de atunci . Astazi m-am intalnit cu el (indragostitul) . L-am intrebat de catelusi ...
A inceput prin a-mi spune ca a pierdut femela Rottweiler (a fugit dupa un alt catelus - WTF ??!?!), iar  malamutul nu le-a satisfacut gusturile  si l-au dat la schimb pe un Cane Corso (WTF?!?!) . Apoi a continuat, folosind cuvinte triviale la adresa medicului veterinar (la care eu merg cu fetele mele) deoarece sustinea ca alt medic (Laurentiu  ?!?!)  i-a spus ca femela de Rott suferea de rahitisim si ca asta se datora faptului ca , in urma pastilelor de K-9 Growth , nu i s-a administrat D3 injectabil pentru fixarea calciului .
Evident , nu a fost de vina hrana insuficienta si total nepotrivita .... Hmmm !
Nu-i nimic ! Acum a scapat si de Rottweiler.
Sa vedem ce va da de mancare puiutului/mascul de Cane Corso !?!?
Sigur , noul medic , se va face vinovat (la randul lui) de incompetenta si rahitism ... Sau poate de strabism , tangatita , prostia clientului si cracanici cronic. :)
Sa-i spuna cineva prostovanului ca, la tratamentul cu K-9 Growth , nu se administreaza nimic pentru fixarea calciului , deoarece pastilele respective contin tot ceea ce este nevoie si pentru fixare !

Din discutia purtata astazi, a reiesit ca a ales un mascul de Cane Corso , pentru a putea monta (cu acesta) femela de Rottweiler .... cand aceasta va avea varsta potrivita .  Probabil vrea sa creeze  ciclopi , zmei si alte lighioane.



Ne mai intrebam de ce se inmultesc cainii abandonati pe strazi ?
Ne mai intrebam de ce au aparut o multime de boli noi la prietenii nostri patrupezi ?
Ne mai intrebam de ce .... de ce .... de ce ... ???


Ce putem face?! Nimic . Nu exista nicio lege care sa interzica dobitocilor sa faca astfel de tampenii si sa se joace cu sufletele unor biete animalute dupa bunul plac si mofturile/toanele unor femei care nu au toate tiglele pe casa.




0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: