11 ian. 2013

PARCAREA LA DOMICILIU SI VECINII MEI CU AERE DE GROFI .


          La blocul unde imi am domiciliul , in Ploiesti, parcarea se face cu doua roti pe trotuar, lasand loc de cel putin 1 m pentru pietoni (asa ne obliga indicatorul de parcare amplasat , de o vesnicie,  pe acel trotuar). Asadar , autoturismele locatarilor/vizitatorilor/proprietarilor se parcheaza paralel cu trotuarul/blocul (intre trotuar si bloc existand un spatiu verde cu gard viu).
In Ploiesti , primaria nu ofera spre inchiriere locuri de parcare pentru ploiesteni (este vorba despre locurile de parcare la domiciliu). Fiecare , la domiciliu, parcheaza unde apuca si unde gaseste loc.

Familia presedintei de asociatie detine un Renault Clio si un cazan de Dacie 1310 - culoare galben lamaie  (castigata , in urma cu multi ani, la un joc de tip Caritas - un cazan care nici macar nu mai porneste) ... Obisnuieste sa le tina parcate una in continuarea celeilalte.
De regula , cand pleaca de acasa , daca parcarea este plina (adica daca au autoturism si in spatele si in fata masinilor lor), scot Renault-ul si isi muta/imping cazanul astfel incat sa ocupe cele doua locuri de parcare si pentru ca nimeni altcineva sa nu mai poata parca acolo .
Nu mai spun ca , pentru o perioada, au avut trei harburi in fata blocului, doar pentru a ocupa locuri de parcare pentru ei si toti prietenii lor (din grupul de tarani pansati) . Ma saturasem de mutari , permutari si nesimtire .

(foto din 12 Ianuarie 2013)



Buuuun... Cand este zapada afara si claponul familiei presedintei de asociatie iese la lopata (eliberand de zapada atat cele doua locuri de parcare, cu care s-a improprietarit abuziv, cat si portiunea de trotuar din dreptul lor), din bun simt , chiar daca am ocazia sa ii fac figura ...,  ma abtin si ii respect munca. Insa , acest lucru se petrece doar atunci cand este zapada mare afara.
In rest , fiecare cum apuca! Corect ? Corect !

Asta seara , am fost nevoit sa -mi las caruta cocotata pe un gard viu, pe coltul unei parcari vecine (parcare imprejmuita) , intr-un loc unde incomodeaza atat pietonii cat si pe cei care isi parcheaza masinile in acea parcare imprejmuita. De ce? Din cauza ca, in fata blocului , duduia presedinta de asociatie si cu al ei mascul clapon, repetasera figura (plina de tupeu si nesimtire) de a-si ocupa abuziv doua locuri de parcare cu cazanul carosat .



(foto din 12 Ianuarie 2013)


:D Surprizaa ! La scurt timp dupa ce ei au plecat , masina care le-a servit drept limita in spatele cazanului, a plecat (era a unui vizitator) . Astfel, s-au tulburat toate socotelile taranilor care se cred proprietari pe domeniul public. Am coborat si am parcat regulamentar si frumos propria-mi caruta, pana foarte aproape de cazanul presedintei de asociatie , lasandu-i loc de o masina in spatele meu . :)))
Cand a sosit acasa, culmea nesimtirii si a tupeului , ma suna claponul ca sa ma roage sa mut masina mai in spate , deoarece el vrea musai sa traga masina in "locul lui" . Locul lui ?!?! Hmmm! I-am explicat frumos si calm ca acela este locul primariei , nu al lui , si ca are destul loc in spatele meu. Il simteam din voce cum isi musca buzele de nervi si cum nu are tupeu sa ridice tonul la mine . :))))))))))))))
Incerca sa imi explice ca el parcheaza acolo de cand si-a luat masina cea noua (de vreo cativa ani buni) si ca acela este locul lui. Apoi , a incercat sa imi explice ca , in fata cazanului, ramane spatiu de o juma' de masina (de parca eram eu vinovat) . L-am intrebat " Pai si din vina cui ramane acel spatiu ????? "... Nu a raspuns.

(foto din 12 Ianuarie 2013)


Uite ca numai de-al dracu' ce sunt , de fiecare data cand voi gasi "locul lor" liber , voi parca acolo (imi voi face un obiectiv din asta) :)))))))) !!!! De fapt , asa am procedat si pana acum . De aceea , m-a uimit tupeul si nesimtirea lor din aceasta seara . Este prima oara cand indraznesc sa imi ceara asa ceva. Cred ca , in ultima vreme , am fost prea bun cu ei ... Or fi avut impresia ca sunt mai palid la fata ?!?!

Ai dracu', s-au trezit toti iobagii , peste noapte , proprietari pe domeniul public !

Am mai discutat noi despre ei :










Ne-am facut cu totii mosieri de asfalt ?!
Maine ma duc sa-mi pun si eu fotoliul in mijlocul strazii , sa ma fac proprietar pe parcela din fata ferestrei mele ...
Nu-i indeajuns ca pe strada unde locuiesc , fiind cu sens unic , majoritatea circula (tocmai din capatul celalalt) pe interzis , iar Politia se preface ca nu stie si nu vede nimic (deoarece vreo doi militieni de la circulatie locuiesc pe aceasta strada si incalca legea zi de zi) ?????


Post Scriptum (aparent offtopic) :
Ma insel eu sau am dreptate cand spun ca nu mai ai voie sa gatui pasari de curte in fata blocului ???
Adica, daca ai cumparat (sau ai primit plocon) o pasare de curte , ai voie sa iesi cu ea in fata blocului si sa o gatui cu un cutit bont (precum un fierastrau) , chinuind-o si  lasand-o sa se zbata prin toata zona ... pana cand isi va da ultima suflare ????

L.E.:
Deoarece suntem vecini si nu se cade sa-mi fac dreptate singur ,  nefiind o solutie legala (adica sa-i rup oasele , sa-i dau foc la autoturism , sa-i rup nanaul , sa-i pansez ochii , sa-i frang degetelele , sa ciocan la usa si sa-i plantez un ghiveci intre dinti si alte astfel de barbarisme de care se tem taranii ) , ce sa fac ? Sa-i filmez, sa le mai fac cateva fotografii si apoi sa fac o plangere organelor abilitate ? Evident , nu la Sectia 3 Politie Ploiesti , deoarece se lauda ca au pile acolo (de cand i-au reparat masina unui militian  de la sectie) .

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: