25 feb. 2011

REZOLVAREA PROBLEMEI MAIDANEZILOR.

Se pregateste ceva destul interesant pentru cainii fara stapan .
Intr-o dezbatere publica, duduia Elena Udrea a afirmat ca se urmareste implementarea modelului occidental in ceea ce priveste rezolvarea apasatoarei probleme a maidanezilor :  " eutanasierea maidanezilor, dacă aceştia nu sunt adoptaţi într-o perioadă determinată (2 săptămâni) de la momentul prinderii lor precum şi stimularea adopţiei câinilor fără stăpân prin oferirea gratuită de servicii medicale în clinici veterinare de specialitate. "

In cazul in care aceste masuri ar fi respectate intocmai ...sunt de acord sa se procedeze astfel !




 
Stiu ca pentru unii "iubitori" de animale este greu de acceptat , dar problema animalelor fara stapan este din ce in ce mai apasatoare si trebuie rezolvata urgent . Stiu, nu sunt vinovate bietele animale . Suntem vinovati tot noi , oamenii......
Masura cu sterilizarea in masa a dat gres.  La noi nu va avea succes vreodata. Romanul este mult prea prost si mult prea hot ca sa poata sa reuseasca implementarea unei astfel de masuri. In plus, numarul patrupedelor sterilizate (chiar daca ar exista fonduri disponibile) nu va depasi un procent de maxim 60% din totalul animalelor fara stapan. Este imposibil sa acoperi un procent de 100% .  Parerea mea !


 Este vorba doar de RATIUNE. Este mult prea riscant sa mai lasam sufletul a judeca astfel de probleme. 
Acolo unde sufletul depaseste anumite limite deja se ajunge la nebunie.   
Cei care au suflet sa puna mana sa adopte, sa rupa de la gura propriilor lor copii si sa investeasca in adaposturi private . Sa renunte la mancarea din farfuria lor si sa doneze pentru salvarea acestor fiinte. 

Noi nu suntem in stare sa rezolvam problema sistemul medical romanesc sau cea a invatamantului... Asadar, ne permitem oare, in aceasta situatie, a avea curajul de a cere implementarea unei alte masuri decat cea propusa mai sus ? 

 De asemenea sustin ideea inaspririi sanctiunilor si crearea de norme legislative mai dure in ceea ce priveste protectia animalelor. Tocmai aici este diferenta intre noi(romanii) si restul lumii ! Ceilalti aplica metoda "adopti sau il eutanasiem in X zile" , insa ei deja au rezolvat problema legislatiei si a aplicarii ei (in ceea ce priveste protectia animalelor). 

Pana la urma tot la moartea cainilor fara stapan se va ajunge, indiferent cat isi vor rupe unii/unele parul din cap. Problema este daca vor constientiza(ma refer la cei care se zbat in aceasta problema) pana la urma si daca vor avea taria de a alege intre a lasa patrupedele sa moara otravite in masa de catre cei care urasc aceste animale sau a le lasa sa aiba parte de o sansa la adoptie/o moarte nedureroasa (eutanasie) ... 
  Am avut o vecina care in loc sa isi trateze boala chinuitoare de care suferea, a ales sa tina in apartament 6 caini maidanezi si 2 pisici. A murit intr-o mizerie de nedescris. Dupa moartea ei , maidanezii tot in strada au ajuns.
 Pentru cateva astfel de suflete eu voi face in continuare atat cat imi permite plapuma si buzunarul, intre limitele unor principii mult mai apropiate logicii rationale decat celei afective. Voi faceti cum credeti ca este mai bine !

Deoarece sunt curios in legatura cu opiniile celor din jur, am facut un nou sondaj (mai sus) si am oferit cateva variante de raspuns. 
Pe cei care voteaza cu "NU", ii rog sa imi explice de ce au votat asa  si sa propuna ei o masura mai buna (intr-un comentariu la acest articol) !
Astept !





2 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:

Fetita Junglei13 said...

Sa-i dam la asiatici,poate iesim din criza.Asta pentru ca am observat ca nu ai zis sa-i donam, ci sa-i vindem. Adica nu vrei sa faci o fapta buna,ci vrei profit din orice.

Brutacu Hector said...

Depinde cum privesti lucrurile ... Poate fi o "fapta buna" pentru poporul rroman. Poate fi o "fapta buna" care ar aduce profit tarii si care ne-ar putea ajuta sa iesim din criza . :)